marți, 21 mai 2013

O noua incercare, videographya.

 
     Am pornit pe un nou drum. Un drum nu foarte cunoscut care cere multă răbdare, pasiune şi imaginaţie. Mai exact videography. Un nou domeniu intrat nu foarte de curând la noi in ţară. Ce înseamnă videography? Videography este o noţiune încă nouă, la nivelul anului 2010, este un termen încă puţin cunoscut şi rar folosit doar de către cunoscători.. Ce este un videograf ? Videograf este un cuvânt cu multiple conotaţii. Este omul care nu lasă camera pe automat. O setează atent şi controlează manual toţi paramentrii în funcţie de rezultatul dorit. Construieşte imaginea, realizează descrierea evenimentului şi a contextului, surprinde şi personalizează ambianţa, redă cu acurateţe emoţii, trăiri, sentimente, atitudini, abstractizează. La montaj, videograful intervine cu pricepere asupra conţinutului filmării adăugând cu pricepere efecte strict unde e cazul, rafinând conţinutul. Rezultatul activităţii unui videograf este un film deosebit, rafinat, o ecranizare de înaltă calitate artistică şi tehnică a evenimentelor, a trăirilor şi emoţiilor generate de eveniment.
        Am avut ocazia să colaborez cu Muzeul Judeţean de Istorie şi cu Dorin Nitu Videography şi să realizez un mic film de prezentare despre municipiul Slobozia. Filmul are un real succes pe pagina de facebook (căreia vă invit să-i daţi like)  la doar câteva ore după lansare, acesta ajungând la ora actuala la un număr de 8.000 de vizualizari şi 150 de like-uri. Pe lângă acest proiect, tot în această primavară, am realizat şi un spot publicitar cu care am participat la un concurs anticorupţie intitulat "Plăteşte zero pentru ce ţi se cuvine", film cu care am reuşit câştigarea premiului special. Nu vă mai aburesc cu prea multe, vă las să vizionaţi cele doua filmuleţe şi promit că voi reveni şi cu alte proiecte mult mai interesante.

Un comentariu:

  1. Excelent ... si bravo Vali! Mi-au placut cele doua filmulete iar proiectul lui Dorin Nitu e mai mult decit interesant.
    Domeniul in sine e ofertant punind creierul la munca si nu numai. Pe linga asta mai e nevoie si de talent si pasiune ceea ce voi aveti din plin.
    Inca o data, felicitari!

    RăspundețiȘtergere